7 tips til at opretholde en god mundhygiejne

Det er ingen hemmelighed, at sunde tænder og tandkød er vigtigt for et godt smil – men vidste du, at de også er vigtige for dit generelle helbred? Dårlig mundhygiejne er blevet sat i forbindelse med alt fra hjertesygdomme til diabetes. I dette blogindlæg vil vi diskutere 7 tips til at opretholde en god mundhygiejne. Følg disse tips, og du vil være på vej til en sundere mund og et lysere smil!

Børst tænder minimum 2 gange om dagen

Det er vigtigt, at du børster dine tænder om morgenen og en gang om aftenen. Det fjerner madrester og minimerer din plak på tænderne.

Brug tandtråd dagligt

Tandtråd er lige så vigtigt som tandbørstning. Du bør bruge tandtråd en gang om dagen for at fjerne plak og bakterier fra mellem dine tænder.

Brug mundskyllemiddel

Mundskyl kan være med til at fjerne plak og bakterier, som børstning og tandtråd måske ikke kan fjerne. Sørg for at bruge en mundskyllevæske, der indeholder fluorid.

Spis en sund kost

En sund kost er vigtig for dit generelle helbred – og for din mundhygiejne! Hvis du spiser masser af frugt, grøntsager og fuldkornsprodukter, er det med til at holde dine tænder og dit tandkød sundt.

Besøg din tandlæge regelmæssigt

Du bør se din tandlæge i Slagelse eller hvor din tandlæge er placeret mindst en gang om år til kontrol og rengøring. Dette vil hjælpe med at forebygge problemer som f.eks. karies og tandkødssygdomme.Du bør besøge tandlægen og få et tjek og en grundig rensning minimum 2 gange om ugen.

Undgå sukker

Sukker er en af hovedårsagerne til huller i tænderne. Prøv at undgå sukkerholdige fødevarer og drikkevarer, og hvis du spiser dem, så børst dine tænder bagefter. Og det kan være svært at undgå sukker helt og aldeles, men man kan gøre et forsøg og finde sukkererstatning, som der er mange varianter af i dag.

Lad være med at ryge

Rygning er dårligt for dit generelle helbred – og for din mundhygiejne! Rygning kan forårsage tandkødssygdomme, tandtab og mundkræft. Desuden misfarver rygning også tænderne. Hvis du ryger, så tal med din tandlæge om, hvordan du kan holde op med at ryge.

Dette er blot nogle få tips til at opretholde en god mundhygiejne. Du kan få flere oplysninger hos din tandlæge eller tandplejer. De vil kunne give dig mere specifikke råd til at passe på dine tænder og dit tandkød. Det er nemlig vigtigt for ens velvære og generelle sundhed.