Dansk slik

Vi har meget forskelligt slik i Danmark men selv om vi tænker på noget slik som dansk, er det ikke nødvendigvis helt dansk.

Tag f.eks. HARIBO´s produkter. Det er egentlig et tysk mærke, men alligevel betragter de fleste danskere f.eks. Matador Mix som typisk dansk.

Det er skønt med en fyldt slikskuffe så du kan tilføje et strejf af sødme til livet, til dig selv og til enhver, der fortjener lidt ekstra kærlighed i form af lækre godter.

Uanset om du bedst kan lide slik, der sødt, surt eller salt så vil du kunne lide dansk slik da danskernes er verdensmesterskab i slik og søde sager da de forbindes med ”hygge”. Det er socialt accepteret blandt familie, venner og kolleger, at hygge og søde sager går hånd i hånd. Hyggen er ikke lige så god uden søde sager.

Verdens mestre i slik

Danskerne spiser i gennemsnit 8,1 kilo slik om året, hvilket giver os en andenplads over de mest slikspisende lande i Europa, kun overgået af Finland. Det betyder, at vi spiser mere end dobbelt så meget som en gennemsnitlig EU-borger, der spiser 3,9 kilo.

I publikationen fra DTU bliver der videre peget på, at det reelle forbrug formentlig er langt højere. Det skyldes, at salgstallene ikke dækker grænsehandel, restaurantbesøg eller hjemmebag.

Undersøgelsen viser også, at børnefamilier spiser mere dansk slik end husstande, hvor folk er fyldt 60 år, hvilket kan indikere, at det er på grund af børnene, slikken bliver indkøbt. Dog er der flere og flere forældre der gemmer slikket for børnene, og spiser det når de er blevet lagt i seng, hvilket gør at mange familier har ”voksen” slik liggende i hjemmet.

Slikposer kan skabe hygge, forkæle din søde tand og så kan du tilmed bruge slikposer til at pynte kagemænd og kagekoner, når der er fødselsdag, fastelavn, halloween, jul, påske og flere andre begivenheder og højtider.

Vidste du, at den første slikpind blev opfundet for ca. 200.000 år siden? Man dyppede en pind i en bikube, og derefter slikkede man honningen af.